"Al ons nieuws op een rij"

Buitenplaats
Nassaupark

Even voorstellen: het ontwikkelteam

01-04-2022
Buitenplaats Nassaupark
Naast het projectteam is het ontwikkelteam van Buitenplaats Nassaupark gestart met de voorbereidingen voor een goede start in schooljaar 2022-2023. Het ontwikkelteam houdt zich vooral bezig met de vertaling van het gedachtegoed naar het schoolconcept in woord, beeld en hoe dat er in de praktijk uit komt te zien.  De deelnemers van het ontwikkelteam Karlijn, Linda en Marleen stellen zich graag aan je voor! (Foto v.l.n.r.: Marleen, Linda en Karlijn)

_________________________________________________________________________________________________________

Beste allemaal,

Mijn naam is Karlijn Dodemont en ik ben sinds kort een enthousiast lid van het ontwikkelteam van Buitenplaats Nassaupark. Ik ben bijna 15 jaar werkzaam bij Stichting Meer Primair. De afgelopen jaren ben ik, naast groepsleerkracht ook jaarteamcoördinator van de groepen 1-2 op basisschool Klavertje vier. Een veelzijdige functie die ik met veel plezier doe, waarbij ik mij ook bezighoud met hoe we ons onderwijs beter of anders kunnen vormgeven.
Een nieuwe basisschool opzetten en hier ook nog eens aan mee kunnen werken, dat is een unieke kans die ik moest pakken. Ik kijk er naar uit om o.a. het onderwijsconcept verder vorm te geven en hierbij ook buiten de kaders te mogen denken. Wat ik heel belangrijk vind en wat ook helemaal bij het onderwijsconcept van Buitenplaats Nassaupark past, is de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen. Ik ben dan ook erg blij en trots dat ik mijzelf lid mag noemen van dit ontwikkelteam.
_________________________________________________________________________________________________________

Beste allemaal,

Middels deze weg wil ik mij graag voorstellen als lid van het ontwikkelteam van Buitenplaats Nassaupark. 
Mijn naam is Linda Koehorst; een nieuwsgierige verbinder op avontuur. 
Onderwijs en vóóral de bedoeling van onderwijs, is een voor mij een mooi vraagstuk waar ik mij tijdens mijn werkzaamheden binnen verschillende scholen van Meer Primair mee bezig mag houden.
Ik vind het een uitdaging om met collega's steeds weer te onderzoeken hoe we ons onderwijs nog beter kunnen vormgeven, passende bij de huidige maatschappij en naar behoefte van onze leerlingen. Binnen de al bestaande scholen doen we dat door het onderwijs te hervormen en aanpassingen te doen in het bekende. 
Maar hoe het gaat onderwijs eruit zien als je dat weer opnieuw mag 'uitvinden?'. Als we traditionele kaders loslaten en we opnieuw naar de bedoeling van onderwijs kijken?  We gaan niet alleen dromen maar deze ook echt vormen! Deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan, ik geniet van dit avontuur!
_________________________________________________________________________________________________________

Mijn naam is Marleen Bijnsdorp en ik woon samen met mijn man, dochter (6 jaar) en zoon (4 jaar) in Haarlem. Sinds 2019 werk ik met veel plezier op De Wilgen in Toolenburg. Voor De Wilgen heb ik ruim 14 jaar als leerkracht, bouw- en teamcoördinator en plaatsvervangend directeur op IKC Wereldwijs gewerkt. Hierbij ben ik nauw betrokken geweest met het opzetten van een Integraal Kind Centrum voor kinderen van 0-13 jaar. 
Sinds 1 maart ben ik betrokken bij het ontwikkelteam voor De Buitenplaats in het Nassaupark. Meedenken bij het opzetten van een nieuwe school/ Integraal Kind Centrum was op werkgebied iets wat ik graag (nog) een keer zou willen doen. Ik vind het een ontzettende leuke uitdaging om mee te denken in het concept van een nieuw Integraal Kindcentrum. Ik vind het mooi om samen met de andere collega's in het ontwikkelteam na te denken hoe wij een leerzaam, betekenisvol én leuk dagarrangement kunnen vormgeven voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Een plek waar kinderen een fijne tijd hebben en de hele dag hun talententen kunnen ontwikkelen en opvang en school vloeiend in elkaar overlopen.
Op maandag en dinsdag werk ik als MT-lid op basisschool De Wilgen, waarbij ik bezig ben met de kwaliteit van het onderwijs. Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik voor alle leerlingen en medewerkers op De Wilgen iets kan betekenen.  Ik leid de middenbouwvergaderingen en de (stuurgroep)overleggen waarin we o.a. bezig zijn met het samenwerkend leren, bewegend leren en het verbeteren van het woordenschatonderwijs. Daarnaast ben ik ook veel bezig met allerlei regelzaken en maak ik de nieuwsbrief voor ouders.

Naast het werken op De Wilgen en het meedenken in het ontwikkelteam, coach ik startende leerkrachten en zij-instromers op meerdere scholen van Meer Primair. Kortom; Een leuke afwisselende baan!

Naast het werken, vind ik het heerlijk om lekker naar buiten te gaan. Lekker naar het bos of het strand.