"Al ons nieuws op een rij"

Buitenplaats
Nassaupark

Lerend spelen

19-10-2023
Buitenplaats Nassaupark
Zo spelen wij!

We zijn in groep 1-2-3 dit schooljaar begonnen met de unit 'Zo spelen wij'. Bij deze unit maken de kinderen kennis met hoe en waarmee er allemaal op school gespeeld wordt. In onze leerwerkplaatsen ging het over spel en spelen en welke regels en afspraken hierbij horen. Ook hebben we ontdekt wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen het spelen op school en thuis. Dit sloot mooi aan bij de Kinderboekenweek en het thema 'Bij mij thuis'.

In de klas hebben we samen met de kinderen een leesplaats gemaakt, die later veranderde in een bibliotheek. Door samen met de kinderen te praten over wat daar voor nodig is, kwamen er biebpasjes, een scanner en een lijst waar op bij gehouden werd welke boeken uitgeleend waren. We hebben extra veel gelezen deze week en er zijn ook voorlezers geweest, moeders en een tante van een leerling. We hebben zo ook weer nieuwe boeken leren kennen. Zelfs een boek zonder illustraties en dat was nog best grappig! Tot slot hebben we een voorstelling gekregen over Mia Muis. 

Groep 3 maakt ook grote sprongen: zij hebben al ontzettend veel letters geleerd en hebben hun eerste eigen leesboek uit de boekenkist mogen kiezen. Met rekenen hebben we geoefend met de buurgetallen en het plaatsen van de getallen op de getallenlijn. Op Buitenplaats doen we dat natuurlijk niet alleen binnen, want splitsen kan ook buiten met behulp van takken en kastanjes!