Buitenplaats
Nassaupark:
opvang en
onderwijs
onder één dak

In Nassaupark komt een nieuwe school voor kinderen van 0-13 jaar. Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH) en schoolbestuur Meer Primair bieden hier onderwijs en opvang onder één dak. Deze school is inmiddels van start op een tijdelijke locatie en werken toe naar een opening van deze nieuwe school.

 

Lerend spelen

Lerend spelen

We zijn in groep 1-2-3 dit schooljaar begonnen met de unit 'Zo spelen wij'. Bij deze unit maken de kinderen kennis met hoe en waarmee er allemaal op school gespeeld wordt. In onze leerwerkplaatsen ging het over spel en spelen en welke regels en afspraken hierbij horen. Ook hebben we ontdekt wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen het spelen op school en thuis. Dit sloot mooi aan bij de Kinderboekenweek en het thema 'Bij mij thuis'.

In de klas hebben we samen met de kinderen een leesplaats gemaakt, die later veranderde in een bibliotheek. Door samen met de kinderen te praten over wat daar voor nodig is, kwamen er biebpasjes, een scanner en een lijst waar op bij gehouden werd welke boeken uitgeleend waren. We hebben extra veel gelezen deze week en er zijn ook voorlezers geweest, moeders en een tante van een leerling. We hebben zo ook weer nieuwe boeken leren kennen. Zelfs een boek zonder illustraties en dat was nog best grappig! Tot slot hebben we een voorstelling gekregen over Mia Muis. 

Groep 3 maakt ook grote sprongen: zij hebben al ontzettend veel letters geleerd en hebben hun eerste eigen leesboek uit de boekenkist mogen kiezen. Met rekenen hebben we geoefend met de buurgetallen en het plaatsen van de getallen op de getallenlijn. Op Buitenplaats doen we dat natuurlijk niet alleen binnen, want splitsen kan ook buiten met behulp van takken en kastanjes!

Buitenplaats Nassaupark

“It takes a Village to raise a Child.”

Over Buitenplaats
Nassaupark

In de nieuwe school worden kinderen uitgedaagd en krijgen ze de ruimte en het vertrouwen om bouwers van zichzelf te zijn. Samen met de medewerkers werken kinderen aan hun brede ontwikkeling. Ze doen kennis en ervaring op en kunnen naar hartenlust denken, doen en delen. Zo leren ze wie ze zijn als mens en wat hun talenten zijn. Het onderwijs en de opvang wordt aangepast op de natuurlijke leerstijl van het kind.
Lees meer >

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Typ bovenstaande code over.